Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2014 15:06 - Най-известните градове на остров Корфу
Автор: llyubcho Категория: Туризъм   
Прочетен: 861 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Град Корфу

Първото нещо, което вижда всеки турист, когато кораба акостира в града е красива гледка на най-големия площад на Балканите - Еспланаде, излъчващ типичното френско очарование. На площада има десетки кафенета и ресторанти, всяко от които привлича посетителите с нещо уникално. Корфу е най-големият град на острова, изпълнен с френска, венецианска, сицилианска и английска архитектурни влияния. Градът може да се похвали с много забележителности, сред които са площада, който споменахме, Йонийската академия, градската зала, Йонийският парламент, Музеят за азиатски изкуства, църквата Свети Михаил и Свети Георги, площада на светците, островът Канони и Маус, на който е бил построен първият град Корфу, авеню Листън заедно със сградата Листън, старата и новата крепост, археологическия музей и други.  

Касиопи 

Малко рибарско градче намиращо се в северната част на острова, на 38 км от град Корфу, за което има легенда, че самият император Нерон е отсядал в неговите околности поне веднъж. Противно на очакванията, днес Касиопи е модерен град, в който дори може да се забавлявате. Има барове, ресторанти, таверни и уютни места за отсядане. Касиопи впечатлява туристите с няколко красиви залива с прекрасни плажове. Повечето от тях, които се намират в западната част се ветровити, но за сметка на това са добре оборудвани. Останалите плажове са каменисти, но приятни с възможности за практикуване на водни спортове. Освен плажове градът предлага две задължителни атракции, които трябва да посетите - призрачното градче Олд Перития и Кулата Касиопи.

Пелекас

Автентичното и живописно градче Пелекас, намиращо се само на 13 км от най-големият град Корфу, е кацнало на най-красивите хълмове, от които се откроява най-изумителната панорамна гледка на острова, особено когато става дума за залезите. Например хълмът Кайзер Трон е любимо място за наблюдаване точно на залезите. Пелекас е посещаван, освен заради красивата гледка и поради факта, че се явява отправна точка за плажовете наоколо. Макар селището да разполага също с плаж, той е посещаван по-малко в сравнение с останалите плажове, тъй като не е достатъчно развит и е предпочитан от по-романтичните натури, които търсят спокойствие и уединение. За сметка на това в самия град гладни и жадни няма да останете, защото има много ресторанти над плажа. Около Пелекас се намират три от най-предпочитаните плажове на острова. Това са Миртиотиса, Пелекас и Глифада.

Лефкими

Намира се в най-ниската част на остров Корфу, на 42 км от град Корфу. Лефкими е вторият по големина град, който е запазил очарователното традиционно излъчване. Тук все още могат да се видят по-възрастни жени облечени в традиционни дрехи. Една разходка из градчето ще ви преведе през типичните тесни улички, малки площади, високи къщи, традиционни кафенета и разбира се черкви. Две от най-красивите църкви, които задължително трябва да се видят са Агиос Арсениос и Агио Теодори. Регионът е великолепен за туристическо изследване - полята са плодородни и осеяни с лозя, градини с различни фермерски продукти и маслинови дръвчета в изобилие. Градът разполага и с пристанище, на което ежедневно акостират фериботи от Игуменица. Регионът Лефкими обхваща пет основни селища, и всяко едно от тях предлага своето уникално очарование - Ригладес, Потами, Меликия и Кавос.

Източник снимка: Flickr.com by Riccardo, Лиценз: CC BY-ND 2.0



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: llyubcho
Категория: Туризъм
Прочетен: 10145
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930